GS Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Galatasaray ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
beIN Sports: Okan Buruk tan 7 oyuncuya kritik uyarı

Okan Buruk tan 7 oyuncuya kritik uyarı

beIN Sports

Trendyol Süper Lig'de cuma akşamı Yukatel Adana Demirspor'a konuk olacak lider Galatasaray, şampiyonun belirleneceği kritik haftalarda hata yapmak istemiyor. Geride kalan 33 haftada 90 puanı hanesine yazdıran Okan Buruk'un öğrencileri, Adana deplasmanında da kazanarak takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 7'ye çıkarmanın hesaplarını yapıyor.
Bu sezon sadece bir mağlubiyet yaşayan ve Trendyol Süper Lig'de kasım ayından bu yana bileği bükülmeyen sarı kırmızılılar, başarılı serisini Adana deplasmanında da devam ettirerek ciddi bir avantajı cebine koymanın peşinde. Deplasmanda oynadığı son 6 maçı da kazanan Galatasaray bununla birlikte; Adana Demirspor'a konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kazanamadı ve rakip fileleri havalandıramadı. Ayrıca mavi lacivertli ekibin, Süper Lig'e döndüğü 2021-2022'den beri Galatasaray'dan puan alamadığı bir sezon bulunmuyor.
Zorlu mücadele öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kadroda önemli değişiklikler yapmayı planlamıyor. Savunmada Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı'nın performansından memnun olan deneyimli teknik direktör, hücum bölgesinde son haftaların üretken isimleri Mertens, Ziyech ve Barış Alper Yılmaz'ı değerlendirmeyi düşünüyor.
Okan Buruk, kritik haftalar öncesinde sarı kart ceza sınırında olan oyuncularına da uyarılarda bulunuyor. Yukatel Adana Demirspor'un ardından sırasıyla EMS Yapı Sivasspor, VavaCars Fatih Karagümrük, Fenerbahçe ve Tümosan Konyaspor ile karşı karşıya gelecek Galatasaray'da Nelsson, Sanchez, Kaan, Torreira, Kerem Aktürkoğlu, Ziyech ve Sergio Oliveira; ceza sınırında bulunuyor.

Yukatel Adana Demirspor cephesinde ise; işler pek parlak gitmiyor. Hızlı girdiği sezonda kadrosunda yaprak dökümü yaşayan Akdeniz ekibi, son 23 maçta sadece 3 galibiyet alabildi. Deneyimli teknik direktör Hikmet Karaman, eldeki mevcut kadroyu verimli kullanarak, sezonu tamamlama hedefini koruyor.

Habere git: beIN Sports