GS Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Galatasaray ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
ajansspor: Nihat Kırmızı'dan Fenerbahçe derbisi, şampiyonluk ve Mertens sözleri

Nihat Kırmızı'dan Fenerbahçe derbisi, şampiyonluk ve Mertens sözleri

ajansspor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Sportif AŞ yönetim kurulu üyesi Nihat Kırmızı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kırmızı, derbide kazanmaları durumunda şampiyonluk turu atacaklarını söyledi.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Kırmızı, "Derbiyi kazanarak şampiyonluğu matematiksel olarak garanti etmek istiyoruz. Şampiyonluk kupası, şampiyonluk garanti edildikten sonra ilk iç saha maçına getiriliyor. Geçen sezon Ankaragücü maçında almıştık. Kupa töreni yapmıştık. Şampiyonluğu garantiledikten sonra bir kupa töreni düzenleyeceğiz. Ancak şu anda sadece derbiye konsantre olduk. Son derece temkinliyiz. Neyin ne olduğunu bilemeyiz, futbol bu. Teknik heyet ve futbolcularımız sadece derbiye kanalize oldu"dedi. 

Fenerbahçe'nin sezonu kötü geçirmediğini belirten Nihat Kırmızı, "Şampiyon olamadığınız zaman başarısız kabul ediliyorsunuz; ama Fenerbahçe de çok yüksek puan topladı. Çok galibiyet aldı. Onlar da bu sezon iyiydi; ama biz çok daha iyiydik. Fenerbahçe'de ah vah yapacak bir şey yok. Onlar da iyi bir sezon geçirdi. Bizim amacımız bu müthiş rekabetin dostluk içinde geçmesi. Kimse kimseyi kırmasın" şeklinde konuştu. 

Galatasaray'ın bir puana rekoru kırdığına işaret eden Kırmızı, "99 puandayız. Amacımız son 2 maçı da kazanıp 105 puanla ligi tamamlamak. Bu kırılması imkânsıza yakın bir rekor olarak dikkât çekiyor. İyi oynamadığımız maçlar oldu, son derece yetenekli oyuncularımızla bunları kazandık. Winner (Kazanan) olmak gerekir. Galatasaray winner bir takım. Her durumda kazanmayı biliyor. Galatasaray şu anda Şampiyonlar Ligi'nde olsa orada da çok ileri turlara giderdik. Takımımız kazanmayı bile bir kimliğe büründü" dedi. 

Direns Mertens'le yeni sözleşme yapılması konusunda ise Kırmızı, "Şu anda bizim transfer şeklinde bir gündemimiz yok. Biz Mertens'in kalmasını istiyoruz. Mertens de kalmak istiyor. Performansını görüyorsunuz. Her maçta üstüne koyarak oynuyor. Mertens kalmak istediği sürece Galatasaray yönetimi de onu tutmak ister. Tüm Galatasaray camiası Mertens'i çok seviyor. Dursun başkanımız muhtemelen Sportif Aş'de de seçimden sonra düzenleme yapacak. Yeni yönetici arkadaşlarımız olacak. Transfer şampiyonluk kazanıldıktan sonra konuşulacak'' şeklinde konuştu. 

Habere git: ajansspor