GS Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Galatasaray ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
Fanatik: Galatasaray Yöneticisi Nihat Kırmızı'dan şampiyonluk ve Erden Timur sözleri! 'Görevine devam etmeli'

Galatasaray Yöneticisi Nihat Kırmızı'dan şampiyonluk ve Erden Timur sözleri! 'Görevine devam etmeli'

Fanatik

D-Smart’ta ekranlara gelen Haftanın Konuğu programında Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Nihat Kırmızı, DHA Muhabiri Serhan Türk’ün sorularını yanıtladı.

Nihat Kırmızı, Fenerbahçe’nin Sivasspor deplasmanında puan kaybetmesiyle Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında avantaj yakalamasını yorumladı:

“Galatasaray son düzlüklere psikolojik olarak daha iyi hazırlanabiliyor. Bu psikolojiyi yönetmek kolay değil. Büyük bir avantaj elde etmemize rağmen henüz biten bir şey yok. Biz bunlara alışkın bir kulübüz. Konsantrasyonu bozmadan önümüze bakıyoruz. Adana Demirspor’u yenerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Fenerbahçe maçına kadar puan farkını korumak istiyoruz.” dedi.

Kırmızı Türk futbolunun son dönemde yaşadığı kaotik ortamla ilgili olarak şöyle konuştu: “Son birkaç senedir hakemler, federasyon ve kulüpler üzerinde yoğun bir tartışma var. Haklı olanlar var, haksız olanlar var. Her kulübün kendini haklı gördüğü noktalar var. Ancak diğer kulüpler bu duruma karşı çıkıyor. Genel bir fikir birliğine varılamıyor. Rekabet olan yerde bu tartışmalar normal ancak işin tadı kaçtı. Bunların toparlanması lazım. Ancak yine de gelecek için umutluyum. 2-3 haftadır yabancı VAR hakemlerinin gelmesiyle de hakem tartışmaları biraz azaldı. Türk hakemlerini destekliyorum eğer katkı sağlayacaksa yabancı hakeme karşı değilim.”

Yaklaşan Federasyon seçimleriyle ilgili Nihat Kırmızı’nın yorumları şöyle oldu: “Önümüzde açıklanan bir seçim var. Kulüpler Birliği tarihi öne çekmek istiyor. Biz kulüp olarak duruşumuzu açıkladık. Bir değişim olacak gibi duruyor. Mevcut yönetim aday olabilir. Çok adaylı bir seçim olmasını bekliyoruz. Belki adayların birleşme durumu oluşabilir. Belki de bu sayede futbolda birleşme sağlanabilir. Biz Türk futbolu için her türlü desteği veremeye hazırız.” dedi.

Nihat Kırmızı yine son dönemde çok tartışılan hakem kararları ve performanslarına değindi: “Hakem yetersizliği son senede oluşmadı. Uzun zamandır çok iyi hakemlerimiz var ama sayıları yetersiz. İyi hakem fazlalaşmıyor. Kritik maçlarda genelde bu iyi olan 1-2 hakem arasında dönüyor. Ama hakemler de bu maçlarda görev almak istemiyor. Sert tartışmaların arasında kalmak istemiyorlar. Maalesef diğer hakemlerimiz de kendini geliştiremiyor. Yabancı hakem meselesini, hakemlerimiz yetişene kadar kullanılması açısından destekliyorum. Bize dışarıdan gelen hakemler aslında orta seviyede. Ama maalesef bizim iyi hakemlerimiz dışındaki hakemlerin seviyesi bu hakemlerden bile aşağıda. Bu yüzden eğitim ön plana çıkıyor. Sadece eğitim değil en ufak bir kararda ortalık yangın yerine dönüyor. Bu da olumsuz bir durum. Biz de hakemlerden çok çektik. Ama her kulüp kendine göre haklı. Hakemleri dinlediğimizde de onlar da haklı argümanlar sunuyor. Ama yabancı hakem getirilme durumuna geldiğimize göre eksikliğimiz ortaya çıkıyor. Fenerbahçe derbisinde orta hakemin yabancı olacağını düşünmüyorum ama adil olduğu sürece bizim için kimin yönettiğinin önemi yok. Bizim nasıl oynadığımız önemli.”

Nihat Kırmızı’nın öne çıkan diğer açıklamaları şöyle: “Biz öncelikle bu sene şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluğun yanında projelerimizi de hayata geçirerek kulübün geleceğini açmak istiyoruz. Kemerburgaz projesini temmuz ayında yeni sezon açılışına yetiştirmek istiyoruz.”

Galatasaray’da devam eden transfer süreciyle ilgili olarak Kırmızı şunları söyledi: “Transfer konusunda özellikle Erden Timur çok kıymetli işler yaptı. Yabancı kısıtlaması olacak yeni sezonda. Önümüzdeki dönem Erden Timur’un transfer sürecinde devam etmesini temenni ediyorum. Kulüp sportif anlamda da çok başarılı gidiyor. Bazen aksayan bir şeyler olması kulüplerdeki istikrarsızlıklar ile alakalı. Şampiyon olmadığımız dönemlerde bile bazen mevcut kadro ile devam edilmeli. İç transferde gerekli imzalar atıldı. Takımda kolej havası oluştu. Oyuncular arasında birlik beraberlik hakim. Transferde Okan Buruk ve Erden Timur’un önerileri doğrultusunda konuşuyoruz. Dries Mertens çok önemli bir oyuncu. Kritik maçlarda sorumluluk alıp maçları kazanmamızı sağladı. Ben kalmasını isterim. Kerem Aktürkoğlu gibi kaç yetenek yetişiyor? Kerem’in inişli çıkışlı dönemleri oluyor. Kıymetini bilmemiz gereken bir oyuncu. Galatasaray’a daha çok katkı sağlayacak. Sportif başarılar da önemli olduğu için bu oyuncuları hemen gözden çıkarmamalıyız.”

Nihat Kırmızı; teknik direktör Okan Buruk’un geleceği hakkında da açıklamalarda bulundu: “Okan Buruk’a teklif gelip gelmediğini bilmiyorum. Bence çok başarılı bir hoca. Takımı nereye getirdiği ortada. Şampiyonlar Ligi’ndeki performansı ortada. Önümüzdeki dönemde de iyi işler yapacağına inanıyoruz. Önemli teklifler alıyor olabilir. Ama Okan hoca Galatasaray’a gönülden bağlanmış durumda. Kağıt üzerindeki imzanın bir önemi yok. Devam etmek istediği sürece Galatasaray’da devam eder. Ben devam edeceğini düşünüyorum. Daha misyonunu tamamlamadı. Avrupa’da bizi doyuran, daha başarılı sonuçlara imza atan yerlere taşımasını bekliyoruz.”

Icardi’nin Hagi’den sonra Galatasaray’a gelen en önemli isimlerden biri olduğunu söyleyen Nihat Kırmızı; “Türk futbolu için de çok önemli bir isim. Çocuklar Icardi’yi çok seviyor. Takımla uyumu muazzam. Yabancı oyuncu transfer ederken bize böyle katkılar verecek isimler getirmemiz lazım.”

Nihat Kırmızı son olarak taraftarların takıma etkisini vurguladı: “Galatasaray taraftarı sahada istediği her şeyi alır. Sahaya her anlamda etki ediyor. Galatasaray taraftarı ile teknik ekibiyle fark yaratıyor. Okan hoca tarihi başarılara imza atabilir. Dursun Özbek son dönemde bozulan birlik beraberliği de sağladı. Bu da başarıyı getiriyor.”

Habere git: Fanatik