GS Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Galatasaray ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
Fanatik: Galatasaray - Fenerbahçe rekabetiyle ilgili olay yorum! 'Derbiye kadar fark korunur'

Galatasaray - Fenerbahçe rekabetiyle ilgili olay yorum! 'Derbiye kadar fark korunur'

Fanatik

Galatasaray, Pendikspor engelini 4-1 gibi net bir skorla geçti. Ertesi gün ise takipçisi Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanından 2-2 ile dönünce fark 4'e çıktı. Bitime 5 hafta kala Cim Bom şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj yakaladı.

Yazarımız Tunç Kayacı da bitime 5 hafta kala Galatasaray’ın şampiyonluk yarışındaki avantajını yorumladı.

İşte Tunç Kayacı'nın değerlendirmeleri...

Şampiyonluk yarışında bitime 5 maç kala önemli bir avantaj yakalayan Galatasaray rüzgarı arkasına almış görünüyor. Tabii ki önemli rakiplerle içeride dışarıda zorlu maçlar oynayacak olan Sarı-Kırmızılı ekibin en büyük artısı bu döneme tam kadro girmesi. Gerçekten performans olarak oyun anlamında zaman zaman tatmin edici olmasa da, eleştiri getirse de sonucu ve skoru sağlayan oyuncu zenginliği şampiyonluk yarışında önemli bir koz.

Galatasaray - Fenerbahçe rekabetiyle ilgili olay yorum Derbiye kadar fark korunur

Karaman bu maçları iyi oynar

Şöyle kalan 5 maçı mercek altına aldığımızda kimse bu bölümü rahat kayıpsız geçer diyemez. Adana Demir, Sivasspor, Karagümrük ve sonrasında Fenerbahçe, ardından Konyaspor deplasmanı ile 450 dakikalık bir şampiyonluk sürecine giriyor Galatasaray. İşte bu sürecin ilk maçı cuma akşamı başlıyor. Adana’da ligin ilk yarısına göre golcü yapısından geriye giden ama savunma anlamında yükselen bir grafiğe sahip Adana Demir ile mücadele edecek Galatasaray. Güney ekibinin teknik direktörü Hikmet Karaman’ın geçmişte bu tür maçları iyi oynadığını unutmayalım ve sükseli sonuçlarla ses getirdiği karşılaşmalar hafızalardan silinmedi.

Galatasaray - Fenerbahçe rekabetiyle ilgili olay yorum Derbiye kadar fark korunur

Kadıköy’de 7 puana çıkabilir

O nedenle Okan Buruk’un çabuk kanat oyuncularına sahip rakibi karşısında özellikle sol savunmasındaki zafiyeti nedeniyle ciddi önlem alması gerekir. Galatasaray’ın son 4 maçında gördük ki sıkıntı ilk golü atana kadar, sonrasında skoru yükselten isimler devreye giriyor. Sanırım Adana deplasmanında da sabırla bunu deneyip rakibin hatasını beklemek gibi bir strateji etkin olacak. Çünkü kontrollü kapanan bir Adana Demir olacağı kesin ve bunu aşmanın yolu dış şutlar, çabuk oyunla defans dengesini bozmak ve kaliteli isimlerin sıra dışı gol vuruşları olur. Açıkçası Fenerbahçe’nin Beşiktaş ile evinde oynayacağı derbi öncesi maç fazlasıyla kazanıp 7 puan öne geçmek psikolojik üstünlüğü zirveye taşır.

Fener’deki travmanın aksine...

Geriye kalan maç trafiğinde Fenerbahçe derbisine kadar İstanbul’da mücadele edecek olan Galatasaray aradaki puan farkını koruyabilecek güçte diyebiliriz. Özellikle bu dönemde devreye giren Ziyech gibi yıldızların yanına Zaha, Kerem Aktürkoğlu gibi hücum silahlarının da vitesi yükselteceklerini düşünüyorum. Şu anda Galatasaray ezeli rakibinin üst üste yaşadığı travmatik durumun aksine yönetimin 5 isme iç transferde imza attırarak stratejik bir hamle yaptığını gördük. Saha içi ve saha dışı oluşan olumlu hava ve de birliktelik ortamının şampiyonluk yarışında Sarı-Kırmızılı ekibe büyük bir avantaj sağladığı bir gerçek.

Galatasaray - Fenerbahçe rekabetiyle ilgili olay yorum Derbiye kadar fark korunur

Mayısta kazanmayı biliyorlar

Açıkçası skorer savunmasıyla, hücumdaki yüksek gol yelpazesine sahip yapısıyla önemli artıya karşı Galatasaray’ın en büyük zaafı rakip hücumlarda orta alanın kolay geçilmesi. Özellikle kazanırken en çok eleştiri bu alandan geldi. Bence bu yarışta Galatasaray’ı bekleyen bir başka tehlike de 4 puanlık farkın getirebileceği rehavet diyebilirim. Ancak mayıs aylarında girdiği yarışları kazanmasını bilen Galatasaray teknik ekibiyle, tecrübeli kadrosuyla yakaladığı bu avantajı kolay kolay bırakma niyetinde değil. Şu anda hedefe giden yolda bir maç kaybetme kredisine sahip Okan Buruk’un hedefi son Konyaspor maçına kadar bu farkı korumak olacaktır.

Galatasaray - Fenerbahçe rekabetiyle ilgili olay yorum Derbiye kadar fark korunur

Habere git: Fanatik