GS Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Galatasaray ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
ajansspor: Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş transferde sessiz

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş transferde sessiz

ajansspor

AJANSSPOR-HABER

Sadece Süper Lig'in değil, yaz-kış transferin de birçok kez şampiyonu olan üç büyüklerde bu ara transferde yaprak kıpırdamıyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe için her gün spor medyasında çok sayıda isim yazılsa da ne gelen var ne giden!

Şampiyonluk yarışından kopunca

12 Ocak'ta başlayan 2021-2022 Süper Lig Kış Transfer Dönemi çok sessiz geçiyor. Bundaki en büyük etken üç büyüklerin şampiyonluk yarışından uzaklaşmış olması. Trabzonspor, üçüne de çok erkenden puan farkı atınca, transfer takviyesi ihtiyacı da çok fazla oluşmadı. Ama en azından gelecek sezon için oyuncu düşünülebilirdi. Böylece tanınan limitler de kullanılmış olacak ve yeni sezon için eller daha rahat olacaktı yaz transferinde.

Limit var ama kasada para yok

Diğer yandan takımların transfer için limitleri oluşsa da gerçek anlamda kasada harcama yapacak mali kaynak bulunmuyor. Yani çok isteseler de transfer yapabilecekleri bir durum yok. Yarıştan uzaklaşmış olmak bir yanıyla da yönetimlerin elini bu anlamda rahatlatmış durumda.

Taraftarlar da transfer baskısı yapmıyor

Yarıştan kopan üç büyüklerin yönetimleri bu nedenle taraftarın yarattığı baskıdan da bu kez uzak kaldı. Normal zamanlarda taraftarların yarattığı baskı nedeniyle de yönetimler transfer yapmak durumunda kalıyor. Fakat bu kış döneminde üç büyüklerin taraftarları da bir transfer talebinde bulunmuyor.

Oynamayan yabancılar gitmek istemiyor

Transferde üç büyüklerin elini bağlayan bir başka durum da kullanılmayan oyuncuların elden çıkartılamaması. Özellikle de yabancı oyuncular... İyi kontratlara sahip yabancı oyuncular, takımda şans bulamasa da gitme niyetlerine sahip değil. Kontenjanlar da boşalmadığı için yeni transfere olanak da oluşmuyor.

Üçü de teknik direktör değiştirince

Üç büyüklerin üçü de sezona girdikleri teknik direktörlerle yollarını ayırdı. Beşiktaş ve Fenerbahçe gelecek sezon yeni teknik direktörle yola devam edecek. Bu da devre arası transferinde geri planda durmalarına bir neden. Zaten Beşiktaş, özkaynak oyuncularını A takıma adapte etmeyi öncelik haline getirdi.

Bombayı patlatırsa Galatasaray patlatır

Ara transferde eğer bir hamle gelirse, muhtemelen o da Galatasaray'dan gelecek. Çünkü sarı kırmızılı takım, lig yarışından kopsa da UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'da mücadele edecek. Kupada daha fazla ileri gitmek isteyen Cimbom, yeni hocası Domenec Torrent'in talep etmesi halinde bir iki takviye yapabilir.

Transferin bitmesine 20 gün var

Sonuç itibarıyla bugün itibarıyla üzerinden 7 gün geçmesine rağmen üç büyük ara transferde herhangi bir imza attırabilmiş değil. Geçmiş sezonlara göre sıra dışı bir durum yaşanıyor. Kış transfer penceresi 8 Şubat'ta kapanacak. Yani daha 20 günlük bir süre var.

Habere git: ajansspor