GS Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Galatasaray ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
NTV Spor: Enerji panellerinden Galatasaray'a dev tasarruf

Enerji panellerinden Galatasaray'a dev tasarruf

NTV Spor

Galatasaray, Enerjisa Enerji ortaklığıyla Nef Stadyumu üzerine yerleştirdiği güneş enerjisi santrali sayesinde büyük tasarruf sağladı.

Euronews'te yer alan haberde, yerleştirilen panellerin stadyumun elektrik ihtiyacının yüzde 65'ini karşıladığı belirtildi.

Haberde, ocak ayından ağustos ayına kadarki dönemde yaklaşık 400 bin euroluk bir kar elde edildiği belirtildi.

Ek olarak sağlanan tasarrufun 2 bin evin elektirik tüketimine yakın olduğu ve bu sistemin 25 yıllık sürede 200 bine yakın ağacın kesimine engel olacağı aktarıldı.

Proje Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti

Galatasaray'n Enerjisa Enerji ortaklığıyla gerçekleştirdiği proje, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Stadyum, güneş enerjisiyle çalışan en güçlü stadyum unvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başarmıştı.

Bu yılın mart ayında Güneş Enerji Santrali devreye alma ve Guinness Rekor takdim töreni Nef Stadyumu'nda gerçekleştirilmişti.

Galatasaray'ın o dönemki başkanı Burak Elmas törendeki açıklamasında, Burak Elmas, "Galatasaray yine bir ilki gerçekleştiriyor. Rahmetli başkanımız Mustafa Cengiz yönetiminde imzalanan bu önemli projenin bitişi bizim dönemimize denk geldi. Emeği geçen başta merhum başkanımız Mustafa Cengiz ve yönetim kuruluna teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu konuda bizimle önemli ortaklığa işbirliğine imza atan Enerjisa'ya da teşekkür ediyoruz. Kısa sürede bu önemli projeyi sonuçlandırdılar. Tam zamanında hatta biraz daha erken bitirerek Galatasaray'ın ve Türkiye'nin geleceği için önemli bir projeye daha imza attılar. Stadyumumuzda çok daha fazla fonksiyonu devreye sokarak daha çok gelir etmek, maç günleri dışında da gelir kalemleri üreten ticari alana çevirme projemiz var. Bu proje için de Enerjisa ile yapmış olduğumuz bu yatırımın çok büyük önemi var. Stadyum üzerine kurulan santral, 25 yılın sonunda ciddi anlamda gelir üretecek. Hatta proje devreye girdikten sonra kulübümüz için ciddi bir maliyet kalemi olan enerji maliyetlerinde de ciddi bir avantaj sağlamaya başladı. Güneş enerji santrali, Türkiye'de stat çatısı üzerinde performansa dayalı iş modeli hayata geçirilmiş ilk projedir. Bu anlamda bu ilk projeyi gerçekleştiren kulübün Galatasaray olması nedeniyle de büyük gurur duyuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Habere git: NTV Spor