GS Haber

Haberleri ister oku ve ister dinle. Galatasaray ile ilgili tüm haberler bu uygulamada.

Download on the AppStore
TRT Spor: Dursun Özbek'ten Okan Buruk sözleri

Dursun Özbek'ten Okan Buruk sözleri

TRT Spor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni sponsorluk anlaşmasının imza töreninde teknik direktör Okan Buruk'un geleceği ile ilgili açıklamada bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 20 Eylül Çarşamba günü Danimarka'nın Kopenhag ekibiyle yapacakları maça hazır olduklarını belirterek, "Başarılı bir sınav vereceğimizden eminim." dedi.

Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getiren Özbek, “Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek için iyi bir kadro kurmak ve ona göre mücadele etmek gerekiyor. Galatasaray, yaklaşık 40 milyon Euro’luk bir bütçe ile Avrupa arenasında mücadeleye koyulduk. Biz takım olarak alışık olduğumuz Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. Taraftarımızı ve tüm Türk halkını en iyi şekilde temsil edeceğiz. Grup aşamasındaki ilk maçımız Kopenhag ile olacak. Maça hazırız." şeklinde konuştu.

- "Okan hoca bizim çocuğumuz"

Dursun Özbek, futbol takımlarının teknik direktörü Okan Buruk'un sözleşmesiyle ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Okan hoca Galatasaray'da yetişmiş, futbol oynamış ve başarılarla dolu geçmişi var. Bugün de Galatasaray'ın antrenörlüğünü yapıyor. Sözleşme konusunda biz kendisine gerekeni söyleriz. Galatasaray ile sözleşmesi var. Maddi konularla ilgili bizim bir şey konuşmamıza gerek yok. Galatasaray ruhu ve anlayışı bunu gerektiriyor. Elbette Galatasaray, imkanları çerçevesinde Okan hocanın başarı çizgisini, kariyerini daha yukarı çekmesi için maddi ve manevi gereken desteği verecek.

Okan hoca bizim çocuğumuz. Ne kadar başarılı olursa bizim için de o kadar sevindirici. Geçen gün kendisiyle konuştuk, hiçbir sıkıntı yok. Çok fedakar bir şekilde 'Başkanım siz ne diyorsanız odur.' şeklinde bir cevap verdi. Bunu biz yönetim olarak çok iyi anlıyoruz. Bu, Galatasaray duruşudur. Okan hoca ile Galatasaray yönetimi arasında problem olabilecek bir durum söz konusu değil."

Milli Takım

A Milli Takım’da yaşanan teknik direktör ayrılığının ardından takımın başına kimin geçmesi gerektiğiyle ilgili düşünceleri sorulan Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Milli takımın başına geçecek teknik direktörüne karar verecek kurum Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Bizim bu konuda yorum yapmamız doğru olmaz. Milli takım için en uygun, en faydalı kararı vereceklerine eminim.”

Victor Nelsson ve Sacha Boey

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, futbolcuları Victor Nelsson ve Sacha Boey ile yeni sözleşme imzalayıp imzalamayacaklarına yönelik soru üzerine de "Sevgili Erden Timur bütün futbolcularla görüşüyor. Ne gerekiyorsa yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Habere git: TRT Spor